Een opvallende mededeling in huis-aan-huiskrantje Zicht Op Schouwen-Duiveland & Tholen (pag 14, editie 23 mei), een oproep voor het tekenen van een petitie tegen chemtrails. Wie zit hier achter?

Petitie tegen chemtrails in huis-aan-huiskrantje Zicht Op Schouwen-Duiveland & Tholen 1

Die petitie loopt al meer dan 9 jaar, waarom zou een krantje er nu nog aandacht aan schenken? Of betaalde iemand voor deze mededeling als advertentie?

De redactie van Zicht Op wilde er niets over kwijt: “In verband met privacy en bescherming van onze bronnen, kunnen wij geen antwoord geven op uw vraag.” Een beetje merkwaardig antwoord. Het is ofwel een advertentie en dan mag de lezer toch wel weten wie die heeft laten plaatsen, niet? Ofwel is het een stuk dat onder redactionele verantwoordelijkheid valt en dan wil ik eigenlijk ook wel weten wie het schreef en dat is wat anders dan vragen naar een bron. Maar op mijn volgende mail, waarin ik dat uitlegde, kreeg ik al geen reactie meer.

Wat ik vermoed is dat dit soort krantjes lang niet altijd de beschikbare advertentieruimte verkocht krijgen en om lege pagina’s te voorkomen, plaatsen ze dan voor nop ‘advertenties’ van bijvoorbeeld goede doelen. Het gaat dan meestal wel om onomstreden partijen en niet om zo’n aluhoedjesverhaal. Initiatiefnemer van de petitie, Elbert Westerbeek, was overigens niet degene die de medeling ter beschikking had gesteld aan Zicht Op, liet hij mij weten. Wie het wel was wil ook hij niet zeggen vanwege privacy.

Raar, hoor, die geheimzinnigheid, je zou er haast een complot achter vermoeden 😉

Voor de achtergronden van de chemtrailmythe, zie: Valse vliegtuigsporen – Contrails, chemtrails en complotten van Dirk Koppenaal uit Skepter 24.2 (2011).

Steun Kloptdatwel

Petitie tegen chemtrails in huis-aan-huiskrantje Zicht Op Schouwen-Duiveland & Tholen 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.