Frankrijk is een van de landen waar homeopathie nog steeds op warme belangsteling van de bevolking kan rekenen, maar ook daar lijkt het tij voor de schudverdunners aan het keren. Afgelopen vrijdag maakte de universiteit van Lille bekend met ingang van dit academische jaar de universitaire opleiding in deze pseudowetenschap te staken:

Eerder dit jaar verscheen ook al een oproep in Le Figaro van een groep van 124 gezondheidszorg professionals om te kappen met deze onzin. Hun beroepsorganisatie, de Conseil national de l’Ordre des médecins, onderschrijft wel dat homeopathie niet meer dan een placebo-behandeling is, maar durft het blijkbaar nog niet aan om de deur helemaal dicht te slaan.
Intussen heeft de overheid opdracht gegeven voor een rapport waarin een oordeel over homeopathie moet worden geveld, of het werkt en of het nog steeds vergoed moet worden. Een en ander lijkt in beweging te zijn gezet door het advies van de koepel van Europese wetenschapsacademies aan de Europese Commissie vorig jaar.

Via: French university drops homeopathy degree amid alternative medicines row

Steun Kloptdatwel

Homeopathie nu ook serieus op z'n retour in Frankrijk? 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.