Britt Hermes zegeviert in rechtszaak aangespannen door kankerkwakzalver 3

Britt Hermes op QED 2016, waar zij een prijs voor haar blog in ontvangst mocht nemen. (foto: AlasdhairJohnston | Wikimedia Commons)

De Amerikaanse natuurgeneeskundige – lees kwakzalver – Colleen Huber was niet zo gecharmeerd van de uitlatingen van Britt Hermes en klaagde haar aan voor smaad. Hermes is eigenlijk een voormalig vakgenoot van Huber, maar kwam een aantal jaar geleden tot het inzicht dat de alternatieve behandelingen waarin ze opgeleid was en die ze toepaste op niets waren gebaseerd. Ze gooide het roer drastisch om, ging medische biologie studeren in Duitsland en werd ook een van de meest uitgesproken critici van allerhande kwakzalverij, o.a. op haar weblog Naturopathic Diaries.

Huber spande in 2017 de zaak aan, in Duitsland, vanwege uitlating van Hermes over de dubieuze kankerbehandelingen die zij toepast en ook omdat zij het vermoeden had uitgesproken dat Huber achter het wegkapen van domeinamen met de naam van Hermes zat. Australische skeptici namen het initatief om een crowdfunding te starten om Hermes financieel te steunen voor haar advocaatkosten en haalden in korte tijd iets van 50 duizend euro op.

Deze week bracht Hermes op haar blog het heugelijke nieuws dat ze de zaak gewonnen heeft. Huber moet ook (een deel van) de kosten van de verdediging te betalen, maar ik vermoed dat dat wel weer procederen in de Verenigde Staten zal betekenen om die te kunnen innen. En Huber kan in principe nog in beroep.

Lees de details op het blog van Hermes:

Justice prevails! Cancer quack Colleen Huber loses her defamation suit against me

Steun Kloptdatwel

Britt Hermes zegeviert in rechtszaak aangespannen door kankerkwakzalver 4Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.