Kloptdatwel bestaat 10(!) jaar. Zoals ieder jaar geven we inzicht in het afgelopen jaar, de bezoekersaantallen, ‘scores’ op Twitter en Facebook, de highlights en eventuele toekomstplannen.

Unieke bezoekers
De trent van vorig jaar is doorbroken! We hebben meer dan 170.000 bezoekers ontvangen en dat waren er vorig jaar 155.000. In bekeken uren zijn we hard gestegen naar 8527 t.o.v. 6112 vorig jaar. Opnieuw is de bounce rate bijna een procent verminderd van 73.55 naar 72.4. En opnieuw ging de gemiddelde sessieduur omhoog. Algemene conclusie is dus dat degene die op Kloptdatwel terecht kwamen in elk geval gemiddeld geïnteresseerder waren dan het jaar ervoor en dat waren er ook nog eens meer!

Kloptdatwel over Kloptdatwel 2019-2020 5

Artikelen
Opnieuw publiceerden we minder artikelen als het voorgaande jaar namelijk 95 (106 vorig jaar). Maar ze waren gemiddeld langer want in totaal publiceerden we bijna 52.000 woorden. Gemiddeld zitten we dan bijna op 550 woorden per artikel t.o.v. 425 vorig jaar. Opnieuw wil ik onze vaste columnist Cees Renckens bedanken. Hij schreef dit jaar 5 columns.

Social media
Op Facebook hebben we op moment van schrijven 1747 likes, tov 1292 twee(*) jaar geleden. Ook op Twitter was de stijging mager. Momenteel hebben we 1679 volgers vergeleken met 1208 twee(*) jaar geleden. Als laatste onze mailinglijst, die heeft nu 257 abonnee’s tegenover 208 twee(*) jaar geleden.
* Vanwege het jaar vertraging weet ik niet meer wat de telling destijds was.

Kloptdatbel
Mijn telefoonnummer staat bij de contactgegevens en onlangs ben ik gebeld om te vragen of wij wellicht wisten waar we onze aura konden laten fotograferen. Al snel bleek het te gaan om Kirlian fotografie (wiki, Skepsis.nl, Kloptdatwel.nl) waarbij ik me heb gedragen als iemand die zich enorm opgelicht voelde omdat ik erachter ben gekomen dat het allemaal niet waar was. Voor mij is dat relatief simpel omdat het dezelfde emoties waren als die ik inmiddels meer dan 10 jaar geleden heb ervaren, dus zo heel ver van de waarheid was het niet. Het leek op dat moment in elk geval het beste aan te sluiten bij de beller. Een soort ‘wij zijn hetzelfde, ik sta naast jou, alleen ben ik erachter dat ik werd opgelicht’. Ik vertelde dat als ze het ging doen, ze dan iets moest vasthouden en dat de foto te beïnvloeden was als dan harder of zachter in dat ding kneep, helemaal niet echt dus! Ik merkte een duidelijke ‘he wat vertel je me nou??’ en ik denk dat dat wel het maximum was wat bij de beller te bereiken viel.

Hoe mensen toch altijd ons bellen met vragen over onderwerpen waar we niet achterstaan…

Steun Kloptdatwel

Kloptdatwel over Kloptdatwel 2019-2020 6Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.