Cnet news berichtte op 26 september 2010 dat de 58-jarige Maleisische ruimtedeskundige Mazian Othman is aangezocht om op te treden als contactpersoon voor buitenaardse wezens als die de aarde mochten bezoeken.

Mazian is hoofd van het VN bureau voor ruimtezaken (office for outer space affairs). Othman had volgens The Australian eerder gezegd dat het van groot belang is dat de aarde is voorbereid op bezoek van buitenaardse wezens. “The continued search for extraterrestrial communication, by several entities, sustains the hope that some day humankind will receive signals from extraterrestrials. When we do, we should have in place a co-ordinated response that takes into account all the sensitivities related to the subject. The UN is a ready-made mechanism for such co-ordination” zo werd Othman geciteerd in The Australian. Volgens The Guardian ziet Othman overigens af van de functie en toonde zich verrast door de vragen van journalisten.

Zou  de VN in de veronderstelling zijn dat de aliens eerst bij het hoofdkantoor in New York langs gaan als ze ons een bezoekje afleggen?

Overigens hebben de lidstaten van de VN per verdrag in  1967 met elkaar afgesproken om de aarde met krasse maatregelen te beschermen tegen ‘buitenaardse besmetting.’ Buitenaardsen moeten volgens het verdrag uit voorzorg worden ‘gestereliseerd’. Het kantoor van Othman ziet toe op de uitvoering daarvan. Othman zelf zou een meer tolerante benadering voorstaan, zo meldt The Australian. Misschien kan Coen Vermeeren de VN hier bij adviseren? Vermeeren, hoofd Studium Generale in Delft, is van mening dat de buitenaardsen al onder ons zijn (zie: http://www.skepsis.nl/blog/2010/06/tu-delft-gekidnapt-door-aliens/).

Overigens waarschuwde Steven Hawking in The Times van 25 april 2010 om contact met aliens uit de weg te gaan. Het loopt vast niet goed af als ze ons ooit zouden bezoeken, aldus Hawking. “We only have to look at ourselves to see how intelligent life might develop into something we wouldn’t want to meet”,  zo werd hij in The Times geciteerd.

Bron: J-Walk Blog.

Steun Kloptdatwel

Take me to your leader 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.