Skepsis-bestuursleden Maarten Koller en Gert Jan van ‘t Land schreven in NRC Handelsblad van 10 september 2010 een artikel over Derek Ogilvie. Dit was een reactie op tamelijk kritiekloos interview met Ogilvie in het NRC Weekblad van 4 september 2010. De twee Skepsis-bestuursleden leggen in hun NRC-artikel uit dat Derek Ogilvie gebruik maakt van goocheltechnieken en dat er geen bovennatuurlijke verklaring nodig is voor wat Ogilvie presteert. “…  als je wilt dat anderen in je bijzondere gaven geloven, moet je daar ook een bijzonder bewijs voor hebben. En dat is er niet” aldus Koller en Van ‘t Land.

Derek Ogilvie was zo tevreden over het interview in NRC Handelsblad dat hij het op zijn website plaatste, klik hier om het interview te lezen. Jammer genoeg plaatste Derek Ogilvie het artikel van de twee Skepsis-bestuursleden niet op zijn website, daar is blijkbaar geen plaats voor kritiek en discussie. We hebben er nog even op gewacht en gehoopt, maar ik denk dat we het nu toch wel als een voldongen feit moeten aanvaarden dat het stuk  niet op de site van Ogilvie komt te staan. Daarom plaatsen we het nu op kloptdatwel.nl.

Maarten Koller schreef eerder een veel gedetailleerder stuk over Derek Ogilvie in het Skepsis Blog. Klik hier om het te lezen.

Klik op het stuk van de twee Skepsis-bestuursleden om het te lezen.

Derek Ogilvie is een gewone goochelaar 1

Steun Kloptdatwel

Derek Ogilvie is een gewone goochelaar 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.