Het klimaat verandert, maar in hoeverre is de mens daar nou precies de oorzaak van? Daar zijn de meningen nog steeds over verdeeld. Maar een aantal jaar geleden had men het wel over een ander klimaat probleem: zure regen (wikipedia).

Gisteren plaatste het NRC een artikel waarin de zure regen werd besproken. De onderzoekers van het Planbureau voor de leefomgeving geven daarin uitleg over de studie Zure regen.

In 4 vragen krijgen we uitleg over wat zure regen ook alweer was en waarom we er niks meer over horen tegenwoordig. Dat zure regen echt geen mythe was en dat de zure regen nu zeer sterk verminderd is wegens de genomen maatregelen.

Als we er nu eindelijk eens uitkomen wat betreft het klimaat, dan schept dit artikel toch moed. Mogelijk zijn we in staat net zo adequaat dat probleem dan aan te pakken als we met de zure regen hebben gedaan.

Lees het volledige artikel hier

Steun Kloptdatwel

Zure regen 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.