In uitzendingen van de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) komen paranormale zaken regelmatig aan bod. Zo werd 28-07-2010 de documentaire ‘something unknown’ uitgezonden waarin gesuggereerd wordt dat het bestaan van paranormale vermogens zoals telepathie, helderziendheid,spirituele healing, psychokinese en remote viewing door wetenschappelijk onderzoek wordt bevestigd. Een aantal wetenschappers die we ook al in ‘What the Bleep do we know’ (waarin ook bovennatuurlijke, paranormale en occulte beweringen als feiten worden gepresenteerd, zie website Skepsis over de film) aan het woord hebben gezien kwam weer langs om hun verhaal af te steken.

Zondagmiddag 07-11-2010 van 14.00 tot 15.00 werd de film Eindeloos Bewustzijn, gebaseerd op het boek van Pim van Lommel uitgezonden. De voormalig cardioloog van Lommel heeft onderzoek gedaan naar bijna dood ervaringen. Hij denkt dat bij patienten die een bijna-dood ervaring (BDE) hebben gehad de hersenen niet meer functioneren en dat er dus een onstoffelijke geest moet zijn. Hij gelooft dat hij met zijn onderzoek het bewijs heeft geleverd voor het bestaan van een ‘eindeloos bewustzijn’ los van en buiten het lichaam. Dat dit niet klopt wordt helder uitgelegd op de website van Skepsis.

Uitzenddatum: Zondag 7-11-2010 14:00 – 15:00 ned. 2
Herhaling: Zaterdag 13-11-2010 09:30 – 10:30 ned. 2

(de uitzending is slechts 10 dagen online te bekijken)

Steun Kloptdatwel

Eindeloos Bewustzijn - de film 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.