Ik geef het maar gelijk toe: ik heb inderdaad iets gezocht zodat ik over Harry Potter kon schrijven. De nieuwste film komt vandaag uit en ik ben zeer benieuwd. Aan de trailer te zien kan ik weer gaan genieten.

https://youtube.com/watch?v=nWIitiwd74k

Maargoed, wat heeft Harry Potter met astrologie te maken? Wat mij betreft absoluut niets, maar daar denken een aantal astrologen anders over. Als eerst nog even heel kort wat astrologie is: het idee dat planeten en andere hemellichamen invloed hebben op het dagelijks leven. Om precies te zijn zou de stand van de hemellichamen ten tijde van de geboorte van invloed zijn op je hele daarop volgende leven.

Dat is natuurlijk niet zo, althans niemand kan hier ook maar enig effect van vinden. Hier vind je een overzicht van artikelen over astrologie op de site van Skepsis.

Wat ik zojuist ben tegengekomen is een astrologische analyse van Harry Potter…

Spoiler waarschuwing, de volgende mededeling kan uw filmervaring verpesten. Zeker als u een kind bent.

Harry Potter is een fictief persoon. Verzonnen door J.K. Rowling. Niet bestaand. (Ik hoop dat ik niemand verdriet heb gedaan met deze uitspraken maar het moest even).

Om daar dan een astrologische analyse van te maken is nogal zinloos. Vooral omdat je het karakter allang kent! Je weet dus hoe iemand is/doet en je kan er dus alles bij zoeken wat maar past en dat doet deze astrologe dan ook veelvuldig.

In de eerste paar alinea’s staan enkele opmerkelijke, elkaar tegensprekende uitspraken:
(de onderstrepingen zijn van mij)

In analyzing Harry Potter’s chart I have made an effort to view him as a real person and to be objective. In other words, I did not take what I knew of Harry’s character and make it fit into his chart to prove that astrology “works.”

De volgende alinea:

When reading Harry’s chart I often got goose bumps because this chart fits his character so well. Intentionally or not, Joanne Rowling has eerily picked the perfect birth date for her hero! I tried a few different times, since we don’t know the time of day when Harry was born, and I feel 5PM, or thereabouts, gives the most accurate chart. My map of England was oddly missing Godric’s Hollow ;), so I just used London as the birth city.

Need I say more?

Steun Kloptdatwel

Harry Potter en de astrologen 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.