Uittreding: de ervaring dat men zich buiten het lichaam bevindt. Onderzoekers laten zien dat zo’n ervaring opgewekt kan worden door de zintuigen andere informatie te geven. Het brein zou dan de ervaring van alle zintuigen niet goed samenbrengen in het normale geheel. Daarop begint het de informatie op een andere manier te verwerken. Het gevoel je buiten jezelf te bevinden kan dan een gevolg zijn.

Hieronder een drietal filmpjes over experimenten om uittredingservaringen op te wekken. Bij het eerste filmpje hoort dit artikel.

Michael Shermer ondergaat een out-of-body experiment:

Gerelateerd interessant artikel: een vrouw die aantoonbaar een derde arm ervaart en er zichzelf zelfs mee kan krabben.

Steun Kloptdatwel

Uittreding: geen illusie 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.