Geloof in zwarte magie zorgt voor een heksenjacht in Haïti nu het land is getroffen door een cholera uitbraak. Inmiddels zouden er al 12 mensen vermoord zijn omdat zij verdacht werden van het gebruiken van voodoo om mensen ziek te maken.

Lees hier het volledige bericht op de website van de AD. Een opmerking: de foto’s bij het artikel zijn nou niet echt prettig te noemen.

Het geloven in zwarte magie blijkt ook in Nederland voor te komen. In 2001 geloofde zelfs  een Nederlandse rechtbank in zwarte magie.

Hieronder een documentaire over voodoo van Journeyman.

Steun Kloptdatwel

Cholera uitbraak in Haiti: voodoo 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.