Nooit meer zonder stroom met deze kabel 1

De zelfoplaad-kabel

Uiterst praktisch lijkt me dit kabeltje. Via de USB-uitgang van je laptop je laptopbatterij weer opladen. In een natuurkundeblog wordt aan een nieuwsgierige scholier uitgelegd waarom deze advertentie nep is (klik hier). Het probleem is dat de computer energie afstaat aan de omgeving (warmte). Die energie raak je kwijt en moet je van buiten aanvoeren. Dat is ook de reden dat het perpetuum mobile niet mogelijk is. Leuk is de alternatieve lingo in de advertentie (‘gebruik de natuurlijke energie van je eigen computer’). Geen garantie voor een goede werking.

Via j-walk blog

Steun Kloptdatwel

Nooit meer zonder stroom met deze kabel 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.