Er schijnen nogal wat stammen te bestaan die diep in de regenwouden of op andere afgelegen plekken leven waar geen vreedzaam contact met de samenleving mee bestaat. Ver weg van de ‘bewoonde’ wereld dus. Een van de landen waar zulke ‘ongecontacteerde’ stammen leven is Peru. De president van Peru, Alan García zegt daarover:

‘In opposition to oil, (environmentalists) have created the figure of an ’uncontacted’ Amazon native; that’s to say, unknown but presumed to exist.’
——
‘De tegenstanders van olie (milieuactivisten) hebben het beeld gecreëerd van een ongecontacteerde inboorling in de Amazone, oftewel, ongekend maar aangenomen dat ze bestaan.’

Je leest het, een duidelijke skepticus die meneer García, hij gelooft er niks van.

En wat doe je dan als je al jarenlang dit soort stammen onderzoekt? Dan nodig je de BBC uit om eens wat leuke opnamen te maken:

Ik vind het een erg mooi filmpje maar is het nu ook een bewijs? In elk geval lijkt het me overtuigend genoeg om te kunnen zeggen “hier, op deze plek, daar wonen mensen”. De vraag is nu of meneer de president zijn mening wil herzien. In elk geval lijkt het me genoeg om je regering een onderzoek in te laten stellen.

Wel voorzichtig doen want het zou erg schadelijk kunnen zijn voor de stammen om met ‘de beschaving’ in contact te komen, door wat wij als een simpele verkoudheid zien, kunnen zij doodgaan.

Lees meer op deze website: http://www.uncontactedtribes.org/
En hier ga je direct naar hun FAQ, waar de meeste van je vragen beantwoord zullen worden.

——————————————————————————————————-

Wat mij betreft is dit een schoolvoorbeeld van hoe je met skeptici moet omgaan. Zeggen ze dat een fenomeen niet bestaat? Zeggen ze weer eens dat je speciale therapie, overgebracht van generatie op generatie, geen effect heeft? Geloven ze je niet als je zegt dat UFO’s echt bestaan? Of Yeti, of BigFoot, of het monster van Lochness?

Sla ze dan om de oren met duidelijke, scherpe en langdurende opnamen! Misschien geloven ze je nog niet meteen (in deze tijd van digitale bewerking van beelden nou eenmaal logisch) maar de bereidwilligheid tot onderzoek zal zeker toenemen.
(Dit alles ook nog eens gefilmd door een BBC filmcrew is natuurlijk een pre)

Steun Kloptdatwel

Ongecontacteerde stammen zouden niet bestaan 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.