Coen Vermeeren is docent lucht- en ruimtevaarttechniek aan de TU Delft en is hoofd van Studium Generale Delft.

Op het blog van Skepsis schreef Rob Nanninga in 2010 al eens een interessant artikel over hem. Eigenlijk zou je dat gewoon moeten lezen.
Hier een kort stukje:

Volgens dr. Coen Vermeeren, het hoofd van Studium Generale Delft, is er alle reden om aan te nemen dat buitenaardse aliens onze planeet regelmatig bezoeken. Hij veronderstelt dat dit feit al jarenlang bij hoge militairen, wetenschappers en overheidsfunctionarissen bekend is. Maar het wordt opzettelijk verborgen gehouden voor de bevolking. In twee lezingen voor Studium Generale riep hij de studenten op om de cover-up bloot te leggen en een ‘eigen zoektocht’ te beginnen, ‘want daar is het leven voor en iets minder fascinerends is er niet’.

Op de vraag wanneer we hard bewijsmateriaal voor het bestaan van buitenaardse aliens mogen verwachten, antwoordde Vermeeren: ‘Ik denk dat we het al hebben. Het moet alleen geopenbaard worden.’ Hij hoopt dat deze disclosure niet lang meer op zich zal laten wachten. Onze wereld zal er wel bij varen, want ‘ze (de aliens) zijn hier om ons te helpen en ik geloof dat ook zeker’. Maar ze doen dit pas openlijk wanneer we hen daartoe uitnodigen, want ze willen onze vrije wil niet aantasten. Dit geloof in reddende aliens doet denken aan een religieus geloof in de komst van een Verlosser, al zijn er wat complottheorieën aan toegevoegd.

Vermeeren raakte in ufo’s geïnteresseerd nadat studenten hem hadden gevraagd hoe hij als docent lucht- en ruimtevaarttechniek over dit onderwerp dacht. Om er informatie over te verzamelen bezocht hij onthullende websites, zoals niburu.nl en ufowijzer.nl. Het bewijsmateriaal dat hij daar aantrof, overtuigde hem ervan dat er al veel over de aliens bekend is. Lees verder.

(…)

Als je ervoor open staat, kun je de ufo’s volgens dr. Vermeeren zelf waarnemen. Hij zag er vorig jaar al vier vliegen en realiseerde zich dat hij er in het verleden waarschijnlijk nog veel meer heeft gezien zonder daar acht op te slaan. In zijn lezingen overspoelde hij zijn gehoor met onzinnige en ongefundeerde beweringen, die hij als feiten presenteerde. Vermeeren gelooft onder meer:

  • dat Galilei en Copernicus duidelijk maakten dat de aarde rond is (een bekende misvatting),
  • dat er op veel oude religieuze schilderijen ufo’s staan afgebeeld (zie deze website voor tegenargumenten),
  • dat er helderzienden bestaan die kunnen vertellen wat er in je portefeuille zit,
  • dat er in Nepal een jonge monnik woont die maandenlang zonder eten en drinken kan,
  • dat Erich von Däniken geen onbetrouwbare pulpschrijver was, maar auteur van een belangwekkend boek,
  • dat er apparaten bestaan waar meer energie uitkomt dan je erin stopt en dat Nicola Tesla al een auto had die op vrije energie liep,
  • dat vortexen centraal staan in de moderne natuurkunde,
  • dat aliens de aardse wapensystemen meermaals buiten werking hebben gesteld om een ramp te voorkomen,
  • dat buitenaardse technologie onze wereld kan redden, maar dat de machthebbers deze technologie voor ons verborgen willen houden.

Lees verder.

Op het blog zijn echter geen filmpjes te zien. De belangrijkste zijn ook niet te embedden, dus daar moet je echt zelf even naartoe gaan.

Hier kan je lezing 1 en lezing 2 vinden die Vermeeren voor Studium Generale Delft gaf. De moeite waard maar niet te embedden vanwege technische beperkingen.

Op Youtube zijn recentere en minder recente opnamen te vinden van Coen Vermeeren. Hieronder is een interview met Vermeeren geplaatst. De interviewer moet het vak geloof ik nog leren maar aangezien Vermeeren zelf natuurlijk het meest aan het woord is en er specifiek wordt gevraagd naar zijn ideeën omtrent UFO’s vind ik het toch de moeite waard om hier te delen.

]http://www.youtube.com/watch?v=s02WEyLPgHY

 

Op 3 juni aanstaande kan je Vermeeren ook in levende lijve horen spreken, hij geeft dan een lezing in het Twilight Zone Café te Zoetermeer.

De ideeën van: Coen Vermeeren 1

Lucht- en ruimtevaarttechniek docent Coen Vermeeren geeft een lezing in een café genaamd ‘Twilight Zone’. De gelijknamige televisieserie bestond uit sciencefiction/fantasie verhalen.

Steun Kloptdatwel

De ideeën van: Coen Vermeeren 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.