Paranormaal Alternatief. De grootste spirituele beurs van de Benelux. 1

Impressie van de beurs

Kloptdatwel ging op 21 mei naar de beurs ‘Paranormaal Alternatief’ in Rijswijk. We willen in enkele stukjes op dit blog een paar inkijkjes geven in wat zo’n beurs te bieden heeft. Vandaag de eerste bijdrage over aurafoto’s en e-smog.

Het is zaterdag 21 mei, de dag dat de wereld zou vergaan volgens de Amerikaanse dominee Harold Camping die zelfs in ons land bij stations grote posters had laten ophangen. Er is niets van te merken in de beurshallen van Expo Rijswijk. De newageaanhangers hadden er duidelijk geen boodschap aan. Wierookgeuren komen ons tegemoet als we de vrij donkere hallen binnenlopen waar ca. 500 standhouders allerlei newageproducten en -diensten aanbieden.

Een greep uit het aanbod: Kaartleggen, psychometrie, magnetiseren, helderziende waarneming, automatisch schrift, tarot, Bach-bloesems, reiki, therapeutische edelstenen, astrologie, numerologie, drinkglazen werkend op de kracht van water, alternatieve kleding, zielsanalyse, sjamanistische krachtvoorwerpen enz. Verder worden er de hele dag door lezingen gegeven en is er een podium waarop muziek en andere optredens plaatsvinden.

Aurafoto’s
Bij de eerste stand waar we even blijven staan kun je voor 15 euro een foto van je aura laten maken. Op een scherm hangen foto’s waarop mensen met verschillende aurakleuren te zien zijn.

De claim: Volgens aurafotografen zeggen de kleuren iets over iemands ontwikkeling, kwaliteiten, valkuilen en dergelijke. We maken een praatje met de fotografe, volgens haar hoef je niet frontaal gefotografeerd te worden als je je handen maar op de daarvoor bestemde contactplaten legt, die bepalen de kleur. Het is een momentopname, als je gebeld zou worden met het nieuws dat je de loterij gewonnen hebt zou de foto die je daarna maakt waarschijnlijk anders van kleur zijn. En als we nu bij een paar kramen verderop bij een andere aurafotograaf weer een foto laten maken? Die moet wel hetzelfde zijn. Behalve als we naar zo’n moderne computerversie met een aura weergave op een beeldscherrm zouden gaan dan is het heel anders, de aura’s hebben daar stipjes en dingetjes en er zijn meerdere lagen kleuren te zien, daar kan volgens haar niets van kloppen…
Ik ben wel benieuwd hoe de kleurverschillen ontstaan.

De feiten: Gelukkig heeft Rob Nanninga er in 2003 al een Skepter-artikel aan gewijd en daar lees ik deze verklaring:

‘De aurafoto is feitelijk een dubbelopname (Wolf, 1999; Nickell, 2000). Eerst wordt er een gewone foto van de cliënt gemaakt en daarna wordt de aura er overheen gefotografeerd. De wazige kleuren worden veroorzaakt door een krans van kleine lichtdioden (LED’s) die voor de lens zijn gemonteerd. Deze lampjes belichten het gebied dat nog zwart was. In sommige toestellen maakt men gebruik van een gekleurd LCD-schermpje en in de meest geavanceerde wordt de foto digitaal bewerkt. In alle gevallen wordt het auraveld kunstmatig gecreëerd. De kleuren die worden opgewekt, zijn afhankelijk van de huidweerstand die in het elektrisch circuit wordt gemeten. Als je handen wat zweterig zijn geworden of als je harder op de contactplaten drukt, dan zal een tweede aurafoto een heel ander beeld te zien geven.’

 

 

E-smog
Het kraampje er tegenover verkoopt in mijn ogen hilarische objecten van giethars. Het zijn hangers en piramideachtige vormen waarin metaalsnippers en steentjes zijn gevat die zouden helpen tegen elektrostress.

 

 

Paranormaal Alternatief. De grootste spirituele beurs van de Benelux. 2

Hanger’charm’ voor constante bescherming tegen e-smog

‘Of iemand last heeft van e-smog kan worden aangetoond met een levend bloedanalyse test’ aldus de website van het bedrijf dat de bloedtests aanbiedt. Er worden twee foto’s getoond een met een gezond bloedbeeld en een met een ongezond bloedbeeld . ‘Rode bloedcellen gaan onder invloed van e-smog samenklonteren, dit heeft als logisch gevolg dat er minder zuurstof kan worden opgenomen wat de oorzaak is van veel gezondheidsklachten’

Paranormaal Alternatief. De grootste spirituele beurs van de Benelux. 3

ongezond bloedbeeld van iemand die geen e-smog bescherming gebruikt

De feiten: Het zou niet best zijn als ons bloed zou samenklonteren het is dan zaak om antistollingsmiddelen te gaan gebruiken zoals patiënten krijgen voorgeschreven die een hart of herseninfarct hebben gehad . Levendbloedanalyse is dan ook geen betrouwbare test, in 2008 verscheen er een Skepterartikel over waarin duidelijk wordt uitgelegd wat er allemaal niet aan klopt.

Er is geen natuurwetenschappelijke basis die gezondheidsklachten door elektromagnetische straling kan verklaren ook zijn er geen goede onderzoeken waaruit een duidelijk verband tussen klachten en em-straling naar voren komt.
Er zijn al veel skeptische artikelen over dit onderwerp geschreven bv. Klik b.v. hier of hier.

Illustratie voorzijde: aurafoto van de website www.freewebs.com/paranormaal-web/helderziend.htm

Steun Kloptdatwel

Paranormaal Alternatief. De grootste spirituele beurs van de Benelux. 4Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.