De miss-USA verkiezing (21 juni) had dit jaar een wetenschappelijk tintje. De jury had namelijk de evolutietheorie op de agenda van de ‘beauty pageant’ gezet. Bekijk hieronder de video waarin alle kandidaten aangeven hoe ze over evolutie denken.

Het is bekend. Van de jongedames wordt een breed scala aan kwaliteiten verwacht. Ze worden mede beoordeeld op een aantal vragen die ze moeten beantwoorden. Wie zich hiervan een beeld wil vormen zonder de verkiezing zelf te bekijken kan de geestige film ‘miss congeniality’ bekijken met Sandra Bullock in de hoofdrol.

Miss USA is pro-evolutie! 1

Alyssa Campanella, miss USA 2011, is een ‘science geek’ (wikipedia)

Ik was behoorlijk verbaasd om te lezen dat de miss-en in spe dit jaar ook de vraag mochten beantwoorden of ze voor of tegen evolutie zijn. De winnares, de roodharige Alyssa Campanella, was hier heel duidelijk over. Ze vindt zichzelf een ‘huge science geek’ en is totally vóór evolutie. Heel anders dan veel andere kandidates die hilarische antwoorden gaven. Het viel me overigens enorm mee dat veel kandidates zich ook ronduit pro-evolutie uitspraken. Ik ben het dus niet eens met het zure bericht op de website van de Scientific American dat maar twee dames pro-evolutie waren, het was weliswaar een minderheid, maar duidelijk veel meer dan twee.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik me van te voren een beetje had verkneukeld op de bochten waarin de dames zich zouden wringen om in de smaak van de jury te vallen. En ik had er ook wel een beetje medelijden met ze. Blijkbaar zoekt de organisatie van de verkiezingen naar manieren om nóg meer persaandacht te scoren door controverses te creëren. Angie Meyer, een Amerikaanse publiciste, merkte hierover op:

‘The pageant officials are intimidating contestants into answering questions a certain way that are deemed ‘politically correct’ while discriminating against their own belief and opinions,” says publicist Angie Meyer, who has worked with the Miss USA organization. “The Miss USA organization is choosing topics that are not only controversial, but intimidating’.

Wat mij betreft speelde Alyssa Campanella een glansrol en is ze een terechte winnares! Bekijk alle antwoorden van de kandidaten in de video hieronder. Zeer vermakelijk. Alyssa vind je rond 2:00. Enjoy!

http://www.youtube.com/watch?v=OVsaLj6pcFA

 

Via whyevolutionistrue.

Steun Kloptdatwel

Miss USA is pro-evolutie! 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.