Media over de hele wereld meldden dat op 24 juni boven de BBC-gebouwen in Londen UFO’s zijn gespot. Ook  de NOS bracht het nieuws, wel met de nodige reserve overigens:

“Op de videobeelden, die overdag gemaakt zijn, is onder andere te zien hoe drie snelle witte stippen in formatie langs vliegen, gevolgd door twee andere witte vlekjes. Volgens de maker van de beelden zou het om een moederschip met een vloot gaan. De beelden trekken echter ook de nodige sceptici aan. Eerder dook namelijk ook al een soortgelijk filmpje op wat gemaakt was door een bedrijf dat special effects in films verzorgt”.

De Belgische krant Het Belang van Limburg had meer details:

“Als dit geen gemanipuleerde beelden zijn, zijn ze indrukwekkend en raadselachtig. Boven Londen hebben mensen vreemde, snel bewegende stippen tussen de wolken gezien, gevolgd door iets als een schijf die even stil hangt en vervolgens wegzweeft. … Maar de inzender van het filmpje is niet onbesproken. De video werd gepost door iemand met de schuilnaam alymc01. Die heeft eerder al een filmpje ingezonden dat werd opgenomen vanuit een kantoor van The Mill, een bedrijf dat visuele effecten creëert voor de filmwereld. De video werd overgenomen door EllasVirgo en die leidt het filmpje in met de woorden: “Als je commentaar geeft dat filmpjes als deze gemakkelijk te photoshoppen zijn, verspil dan geen moeite. Als je denkt dat dit gemakkelijk is, maak dan zelf een video en toon hem ons”.

24 juni is niet zo maar een dag – op die dag in 1947 werd de eerste UFO ooit gespot door Arnold. Daarover hadden we een paar dagen geleden op Kloptdatwel een bericht.

Ik kon drie video’s vinden. Maar gelukkig verschijnen de eerste debunk-video’s ook al op youtube, in beeld wordt uitgelegd wat er niet klopt. Hieronder de eerste video en een eerste debunk-video (dank aan Derren Brown Blog). Daarna twee links naar andere video’s waarin de UFO’s verschijnen.

http://www.youtube.com/watch?v=0AouX-nWvv4

http://www.youtube.com/watch?v=cy9XLtF7lGY

Andere video’s: klik hier of hier.

 

Foto voorzijde: uit besproken video

Steun Kloptdatwel

UFO's boven Londen? 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.