Op 3 juli berichtte Kloptdatwel dat er sterke aanwijzingen zijn dat de Londense UFO video’s nep zijn. Het bewijs daarvoor was al een paar dagen eerder beschikbaar op internet. Op 28 juni leverde de Duitse website Grenz|wissenschaft-aktuell de bewijzen. Dat nieuws vond ik pas op 4 juli op Google News. De Duitse website laat er geen twijfel over bestaan: de drie video’s die we hier op Kloptdatwel eerder lieten zien, bevatten fouten die bewijzen dat de video’s met behulp van beeldbewerkings-technieken zijn gefabriceerd. Er is ook een video op youtube gezet met gedetailleerde informatie waaruit blijkt dat de UFO-video een hoax is (met dank aan Timmerman).

Dit is de video die we op Kloptdatwel eerder lieten zien:

http://www.youtube.com/watch?v=0AouX-nWvv4

En dit is het Duitse bewijs dat de video nep is:

UFO video's zijn nep! Case closed. 1

De UFO is eventjes vóór het gebouw te zien – en dat kan niet (grenzwissenschaft-aktuell.blogspot.com)

De Duitse website heeft Oliver Meinolf Voss (cgigalaxy.com) gevraagd om de beelden te analyseren. Voss is expert op het gebied van Computer Generated Imagery. Voss somt de bewijzen op:

  1. Eén van de objecten is voor een gebouw te zien, en dat kan niet (dit is te zien in de frame voor frame weergave hierboven).
  2. De objecten zijn te helder en te blauw in vergelijking met de rest van de video.
  3. Sommige objecten verdwijnen nog voordat ze achter een gebouw lijken te vliegen.
  4. Het vierde argument is iets voor deskundigen: de ‘UFO’s’ zijn klaarblijkelijk interlaced terwijl de achtergrond non-interlaced is.
  5. De camera volgt de objecten niet, en dat is ongeloofwaardig.
  6. In twee van de drie video’s zijn exact dezelfde titelteksten gemonteerd, terwijl de drie video’s zogenaamd door verschillende mensen op het net zijn gezet.
  7. Het grote witte object vertoont een ‘chromatische abberatie’ (kleurafwijking) die nergens anders in de video te zien is.
  8. Voss legt verder uit dat er sterke aanwijzingen zijn dat alle drie video’s met dezelfde Amerikaanse camera zijn gefilmd.

Er is ook een gedetailleerde debunk-video (met dank aan Timmerman):

http://www.youtube.com/watch?v=7N9HAH3lBeY

We meldden eerder dat CBS het gedrag van de cameraman zeer ongeloofwaardig vond. Die wendt de camera af naar het publiek op straat. Dat is ongeloofwaardig.

Case closed.

Steun Kloptdatwel

UFO video's zijn nep! Case closed. 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.