Planking, oftewel als een plank op de foto gaan schijnt uber hip te zijn.

Planking - Leisure Diving - Owling 1

Toch melden een hoop media rond 19 juli dit alweer uit is: Leisure Diving is nu hot!

Dit is zo relaxt mogelijk op de foto staan terwijl je in een zwembad springt…

Planking - Leisure Diving - Owling 2

Arjan Terpstra van De Pers was skeptisch over deze nieuwste hype en ging op onderzoek uit. Hij schreef daar een hilarisch artikel over met de veelzeggende titel Leisure Diving: de zomdertrend die niet bestaat, die je hier in zijn volledigheid kan lezen.

Grappig detail: alle Hollandse media schreven er al over op hun websites (echt allemaal, van AD tot GeenStijl tot Hart van Nederland.nl tot de Telegraaf tot de NOS, die allemaal een foto van de betreffende website hebben geleend, en die allemaal zeggen dat leisure diven het nieuwe planken is), maar er is nog geen enkele Hollandse tiener op de Amerikaanse website te zien. Ook grappig: er zijn sowieso maar dertig foto’s op de site te zien, en andere websites over het onderwerp bestaan niet. Nog grappiger, hilarisch eigenlijk: op YouTube is niet één filmpje met leisure divers te vinden! Ook dat is humor, mensen! Een tienertrend die niet bestaat, behalve in de media! Like!

Blijkbaar keek alleen Terpstra verder dan zijn neus lang was. Wat mij betreft een applausje waard.

Inmiddels lijkt de hype alsnog van de grond te komen. Op de genoemde website LeisureDive.com staan sinds 24 juli dagelijks nieuwe foto’s van Leisure Divers.

Maar er is mogelijk alweer een nieuwe ‘hype’:

Planking - Leisure Diving - Owling 3

Steun Kloptdatwel

Planking - Leisure Diving - Owling 4Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.