Power Balance, het bedrijf achter de gelijknamige niet-werkzame rubberen bandjes met een plastic hologrammetje, die je allerlei speciale krachten zouden geven en voor 40  euro per stuk over de toonbank gingen (productiekosten 1 euro? 10 cent?), is volgens roddelwebsite TMZ.com in Amerika beboet voor 57,4 miljoen dollar!

Dat is het resultaat van een rechtszaak tegen PB waar we in januari op Kloptdatwel.nl ook al over schreven. De website waar mensen zich voor deze rechtszaak konden aanmelden heeft echter nog geen nieuwsbericht geplaatst.

TMZ heeft later aan hun bericht toegevoegd dat Power Balance officieel faillissement heeft aangevraagd. Niet geheel onwaarschijnlijk na zo’n boete, maar ook wat dat betreft blijft TMZ op dit moment de enige bron. Power Balance twittert in elk geval ontkenningen:

57 miljoen dollar boete voor Power Balance 1

Ze lanceren deze week zelfs een nieuw product: de Power Balance-mondbeschermer! Voor boksers, hockeyers et cetera. —> /facepalm

57 miljoen dollar boete voor Power Balance 2

57 miljoen dollar boete voor Power Balance 3

 

 

 

 

 

 

Met dank aan Jan Willem Nienhuys voor de tip.

Steun Kloptdatwel

57 miljoen dollar boete voor Power Balance 4Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.