De Noorse prinses Märtha Louise maakte in 2007 bekend dat ze al sinds haar kindertijd praat met engelen. In haar tweede boek dat een paar dagen geleden verscheen, doet ze uit de doeken hoe de communicatie en samenwerking met beschermengelen verloopt. Goed nieuws: iedereen kan leren om contact met met de engelen te onderhouden.  

Noorse prinses praat met engelen 1

De Noorse prinses Märtha Louise (wikipedia).

Engelen zijn pure energie, zonder fysieke vorm. Maar ze kunnen zich wel materialiseren in onze wereld. Dat vertelde de Noorse prinses Märtha Louise een paar dagen geleden in een interview aan de Noorse TV-zender TV2 naar aanleiding van het verschijnen van haar nieuwe boek ‘Geheimen van de Engelen – hun karakter, taal en hoe je je voor ze kunt openstellen’ (titel vertaald uit het Noors). De prinses legt uit dat iedereen kan leren om actief contact te onderhouden met beschermengelen. Wie niet genoeg heeft aan het boek, kan natuurlijk ook een een training volgen om met de beschermengelen te leren praten!

Prinses Märtha Louise (geboren in 1971) is een dochter van koning Harald van Noorwegen en vierde in de lijn van troonopvolging. Ze koos volgens de wikipedia na opleidingen fysiotherapie en alternatieve geneeskunde  voor een zakelijke carrière als zangeres en entertainer.

In haar tweede boek over engelen beschrijft de prinses in detail het contact dat ze met engelen onderhoudt. Zo beschrijft ze een gesprekje met de Aartsengel Chamuel die haar hielp om een verloren sleutel terug te vinden. De vrouwelijke engel Yasmin verscheen in een‘regenboogkleurige jurk’ op haar keyboard. Soms wordt ze wel een beetje bang van zo’n ontmoeting. Zo vertelt ze in een interview met de Noorse website VGTV het volgende over haar ontmoeting met de Aartsengel Metatron (vertaling uit het Noors):

‘Toen ik hem eindelijk ontmoette zag ik een Zorro-achtige figuur. Hij had veren, een masker, een zwarte cape en hij was heel erg groot vergeleken met mij. Hij sprak met een donderende stem en ik herinner me dat ik me steeds kleiner voelde worden’.

Het contact met de engelen kan soms wel eens leiden tot vreemde toestanden, zo vertelt ze openhartig aan VGTV. Zoals een keer toen ze tijdens een meditatie-weekend een kwartier lang haar ogen dicht had gehouden. Toen ze die weer opendeed bleek ze van onder tot boven onder de veren te zitten. De veren zaten zelfs in haar portemonnaie! Zonder twijfel het werk van engelen. Want die onderhouden het contact met de prinses vooral via veren. De prinses geeft  toe dat  dit alles misschien wel een beetje vreemd kan overkomen. Maar als je je eenmaal hebt opengesteld voor de veren, dan ziet het er allemaal een stuk logischer uit, weet de prinses. Ze is blij dat de nuchtere Noren de laatste jaren een stuk opener zijn geworden ten opzichte van spiritualiteit.

De alternatieve overtuigingen van de prinses leiden in Noorwegen tot opgetrokken wenkbrauwen. Zo vraagt Asbjorn Dyrendal, wetenschappelijk medewerker religieuze studies, zich in de krant Aftenposten af of Märtha Louise met haar overtuigingen wel officieel als troonopvolger lid moet blijven van het Noorse koninklijke huis. De prinses is zelf van mening dat deze vraag hypothetisch is en daarom nu niet hoeft te worden beantwoord. Ook onze Noorse collega-website Skepsis Bloggen pakt de prinses aan.

Ik ben benieuwd waar deze maatschappelijke discussie in Noorwegen toe zal leiden. In Nederland ontbreekt iedere maatschappelijke discussie over de spirituele overtuigingen van prinses Irene. Deze worden in de wikipedia afgedaan met één zinnetje: ‘de prinses heeft een grote belangstelling voor de natuur en spiritualiteit’. Misschien komt dit wel omdat Irene al in 1964 afstand deed van haar aanspraken op de troon vanwege haar huwelijk met Carlos Hugo de Bourbon Parma waarvoor de geen toestemming had gevraagd (dank aan Jan Willem Nienhuys, zie zijn commentaar hieronder). De Noren laten zien dat dit beter moet kunnen!

Voorzijde: een screencap van het interview met de prinses op de Noorse televisie.

Steun Kloptdatwel

Noorse prinses praat met engelen 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.