Het magische Soest 1

UFO warning road sign (Wikipedia).

Een lokale krant kopt ‘UFO-raadsel op Soesterberg blijft’. Coen Vermeeren van de Technische Universiteit Delft reageert op een manier die we van hem verwachten: hij denkt dat het heel waarschijnlijk is dat UFO’s Soesterberg aandeden. Een voormalige radaroperator van Soesterberg laat een ander geluid horen.

Mocht er ooit een kandidaatsstelling  komen voor een Nederlands  magisch centrum, dan gooit de gemeente Soest (incl. Soesterberg) hoge ogen. Niet alleen herbergt Soest een actief centrum ‘PASO’ voor helderziende waarnemingen waar de mediums aan de hand van bloemen, foto’s en numerologie hun wankelmoedige dan wel positieve invulling geven aan de toekomst van de bezoekers. Ook is Soest sinds enige tijd de thuisbasis van NIBURU, waar gewerkt word aan ‘onthullend en bewustmakend nieuws’. Zij waken in het bijzonder over de transformatie van mens en planeet en de bekendmaking van buitenaards leven. Om de lichtjarenafstand van de planeten waar de buitenaardsen van afkomstig zijn op eenvoudige wijze te overbruggen zijn volgens NIBURU UFO’s gerede vehikels. Dit houdt daar de gemoederen in beweging.

In het programma ‘Kwaaie Tongen’ rakelde de omroep RTV Utrecht een UFO-waarneming uit 1979 op om het evidente laagtij in de Nederlandse waarnemingen weer van enige kleur te voorzien. Ons lokale dagblad, de Soester Courant, van 15 februari 2012 haakte in met het artikel ‘UFO-raadsel in Soesterberg blijft’. De legerbasis op Soesterberg huisvestte toentertijd nog squadrons Amerikanen met hun gevechtsvliegtuigen en mogelijk ook laserapparatuur.

Het magische Soest 2

De (voormalige) start- en landingsbaan van vliegbasis Soesterberg (bron: het fotoblog schlijper today).)

Dr. ir. Coen Vermeeren van de Technische Universiteit Delft (al vaker besproken op Kloptdatwel), die in de ogen van de skepticus graag naar de grenzen van de fictie afreist met zijn lezingen en publicaties over aliens en UFO’s, is ervan overtuigd dat onze planeet regelmatig bezocht wordt door buitenaardsen. Vermeeren denkt dat de bewijzen daarvoor  stelselmatig door hoge militairen, wetenschappers en overheidsfunctionarissen worden verborgen gehouden (tja.. complottheorieeën zijn altijd al goedkoop in de aanbieding geweest). Het leidde er echter wel toe dat de voorzitter van de Stichting Skepsis een brief stuurde aan de baas van de Universiteit in Delft, de rector magnificus, en zijn zorgen uitsprak over het wetenschappelijke gehalte van het werk van Vermeeren en mogelijke reputatieschade voor de wetenschap en de Delftse Universiteit. Vermeerens geloof is echter onverveerd en wij citeren zijn uitspraak als volgt: ‘het is heel waarschijnlijk  dat er boven Soesterberg een ufo waarneming is gedaan’.

Meer van de koude grond was de reactie van toenmalig radaroperator van Soesterberg, Jan van Esseveld. Die sprak: ‘UFO’s is onzin. Iedereen kan vertellen wat hij wil, er is niemand die die dingen ziet. Laat mij eerst maar eens een UFO zien en dat kan niemand’. Naar zijn zeggen hebben de Amerikanen gewoon met laserapparatuur gewerkt en deze uitgeprobeerd: ‘Als het een UFO was geweest, moet het iets van materiaal zijn en dat hadden we gezien op radar, zelfs een klein vogeltje zien we’.

Het magische Soest 3

Tegenwoordig is vliegbasis Soesterberg gesloten. Je kunt er fietsen en wandelen. Toch blijft het een prima landingsplaats voor UFO’s. Het is de hoogste tijd dat er eens een geslaagde landing plaatsvindt. Dan zijn voor mij de bewijzen ook voldoende duidelijk (foto: datzijnmijnwoorden.nl).

Wat de skeptici dan verder nog zorgen baart is dat de vliegende schotels die o.a. door NIBURU worden gesignaleerd veelal de vorm aannemen van een witte bolhoed die door het ruim scheert, dat er weinig verschillende types schotels door de buitenaardsen in gebruik zijn en dat het toch de hoogste tijd wordt dat er een geslaagde landing plaatsvindt en we eindelijk eens een handje kunnen schudden. Dan zijn de bewijzen ook voor mij voldoende duidelijk.

 

 

Foto voorzijde: de 3,2 kilometer lange start- en landingsbaan van Soesterberg (foto: hart van de heuvelrug).

Steun Kloptdatwel

Het magische Soest 4Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.