James Randi looft al jaren een miljoen dollar uit voor degene die paranormale krachten kan laten zien tijdens een officiële test (waarbij niemand dus kan valsspelen, als professioneel goochelaar weet hij als geen ander bedrog te herkennen). Er zijn enkele honderden mensen getest die beweerden iets paranormaals te kunnen. Tot nu toe slaagde niemand voor de test.

In het onderstaande interview vertelt James Randi over deze ‘Uitdaging van 1 miljoen’ en wanneer een van de interviewers hem een trucje laat zien legt hij desgevraagd zijn werkwijze uit. Het trucje heeft overigens een bijzondere uitleg.

Steun Kloptdatwel

World Skeptics Congress - James Randi interview 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.