Gisteren lieten we nog een interview zien met James Randi over zijn uitdaging van 1 miljoen. SBS6 heeft goed opgelet en is eenzelfde uitdaging begonnen: Een miljoen voor een wonder!

SBS6: 1 miljoen voor een wonder! 1

SBS6 looft een miljoen euro uit voor een wonder, en wat verstaat SBS6 daar onder?

Iemand moet bij herhaling en op ieder gewenst moment een unieke handeling/gebeurtenis kunnen verrichten die wetenschappelijk onverklaarbaar is en dus als zodanig moet worden toegeschreven aan bovennatuurlijke krachten. 

Ik ben zeer benieuwd want die definitie laat dus geen magische trucjes toe. Als ik optimistisch ingesteld zou zijn dan zou ik kunnen zeggen dat SBS6 misschien opzoek is naar een makkelijk-uitlach-programma. Er zullen ook auditie-ronden gehouden worden, net zoals bij Idols en dat soort programma’s waarbij de meest zichzelf overschattende mensen genoeg zendtijd krijgen om keihard af te gaan.

Een gevaar dat ik me (als pessimist) zou kunnen indenken, wanneer iemand laten winnen SBS6 meer zou opleveren dan het risico 1 miljoen euro kwijt te raken, is dat de regels van wat ‘wetenschappelijk onverklaarbaar’ is, enigszins opgerekt zouden kunnen worden om iemand te laten winnen.

Toch lijkt me dit een mooie kans aan een groot publiek te laten zien dat niemand, wanneer de wetenschappelijke test goed wordt uitgevoerd, over speciale/paranormale/bovennatuurlijke krachten beschikt. Anders zou het miljoen al honderden keren opgehaald zijn bij James Randi.

Hieronder staan de voorwaarden van het programma. Als je na het lezen nog steeds interesse hebt dan kun je je hier aanmelden.

De procedure
Het traject bestaat uit twee fases.

1. De open auditieronde
De mensen met de meest wonderlijke, spectaculaire en opmerkelijke gaven die zich via deze website voor het programma opgeven, nodigen wij uit voor de open auditieronde.

Je mag in deze auditieronde laten zien wat je kunt, je mag zelf de omstandigheden bepalen en je mag alles wat je nodig hebt meenemen, waarbij geldt dat deelname aan het programma voor eigen risico is.

Door je aan te melden voor het programma stem je in met de voorwaarde dat je, op ons verzoek, medewerking dient te verlenen aan een eventueel medisch onderzoek en/of een onderzoek naar het door jouw meegebrachte materiaal.

Deze auditie en tevens eerste test wordt gefilmd ten behoeve van de televisie uitzending.

Als de jury van mening is dat je over een wel heel speciale gave lijkt te beschikken, word je uitgenodigd voor de finale.

NB: Tijdens de auditieronde is nog geen geld te verdienen.

2. De finale
Als je wordt uitgenodigd voor de finale zullen wij je een specifieke, op jouw gave geënte  test aanbieden. Deze test is zodanig geconstrueerd dat jij kunt bewijzen dat je een wonderlijke, niet wetenschappelijk te verklaren gave bezit.

Indien je met deze test – die contractueel zal worden vastgelegd – instemt, wordt hij in een televisiestudio of op locatie uitgevoerd.

Als je voor deze test slaagt, onder de overeengekomen voorwaarden, ontvang je maximaal één miljoen euro. Mochten meerdere mensen voor hun test slagen, dan zal het geld eerlijk worden verdeeld.

Steun Kloptdatwel

SBS6: 1 miljoen voor een wonder! 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.