Afgelopen zondag 15 december, overleed Harold Camping, de evangelist die minstens drie keer het einde van de wereld voorspelde en er even zoveel keren naast zat. Het levensbeschouwelijke themakanaal van de Publieke Omroep, Spirit 24, had twee dagen terug een item over Harold Camping, met een korte terugblik op zijn voorspellingen en de commotie die ze veroorzaakten:

Op Kloptdatwel besteedden we ook verschillende malen aandacht aan Camping. Natuurlijk bij de voorspelling voor 21 mei 2011 die de meeste ophef veroorzaakte: ‘De wereld eindigt op 21 mei aanstaande‘. Toen die niet plaatsvond zoals Camping had verwacht, besefte hij dat hij zich een beetje had vergist. De vernietiging had toen alleen nog maar op spiritueel niveau plaatsgevonden, maar het fysieke einde zou slechts een paar maanden later komen: ‘Het einde is op 21/10′.
De EO maakte een documentaire over aanhangers van Harold Camping. Ook in Nederland had hij aanhangers, of in ieder geval mensen die posters met zijn boodschap lieten ophangen in bushokjes, waarover door de rest van Nederland slechts werd gegniffeltd:

De boodschap van Camping werd ook in Nederland verspreid

De boodschap van Camping werd ook in Nederland verspreid

Harold Egbert Camping, 1921 – 2013

Steun Kloptdatwel

Einde voor eindtijdvoorspeller Harold Camping 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.