Kloptdatwel bestaat inmiddels ruim drie jaar. Zoals ieder jaar geven we inzicht in het afgelopen jaar, de bezoekersaantallen, ‘scores’ op Twitter en Facebook, de highlights,  en de toekomstplannen.

Unieke bezoekers
We hebben dit jaar een mooie stijging laten zien van het aantal (unieke) bezoekers. Zoals te lezen valt in het artikel van vorig jaar over Kloptdatwel was het aantal bezoekers het eerste jaar ongeveer 45.000. Het tweede (afgelopen) jaar haalden we meer dan 92.000 en dit jaar hebben we maar liefst bijna 150.000 unieke bezoekers mogen ontvangen! Gekeken naar het aantal unieke bezoekers per dag heb ik gekeken naar de maand oktober, daarin hadden we er gemiddeld 645, ten opzicht van 462 vorig jaar! Fantastische resultaten, men weet ons steeds beter te vinden.

Kloptdatwel-2012-2013

Het 3e Kloptdatwel jaar, 1 okt 2012 t/m 30 september 2013.

Artikelen
Er zijn 162 artikelen gepubliceerd (116.669 woorden). Met liefde geschreven door zeventien verschillende auteurs waarvan zeven met meer dan twee artikelen. Pepijn van Erp was goed voor 69(!) artikelen. Ik wil speciaal Cees Renckens, Agnes Tieben, Martin Bier, Ruud Herold en Willem-Jan van Zeist bedanken voor hun inzet.

Enkele highlights:

Op 20 februari publiceerden we een stuk over Niek Zervaas naar aanleiding van een uitzending van De Wereld Draait Door. De ouders van Niek waren daarin te gast geweest om te vertellen over hun bijzondere zoon. Niek was namelijk een zwaar gehandicapte jongen die dankzij facilitated communication toch zijn klaarblijkelijk zeer intelligente gedachten kon uiten. Helaas is facilitated communication een niet werkende methode en was dit al twintig jaar eerder duidelijk aangetoond. Door dit artikel kregen we die dag meer dan 1.400 unieke bezoekers, maar het kwam pas echt op gang toen Haro Kraak van de Volkskrant er ook over schreef en Kloptdatwel in zijn artikel aanhaalde. Bedankt Haro, ruim 2.000 unieke bezoekers wisten ons die dag te vinden.

Het onderzoek van een klein aantal Deense scholieren naar de effecten van wifi-straling op de groei van tuinkers werd wereldnieuws. Ze leken duidelijk aangetoond te hebben dat er effecten waren. De alternatieven juichten op verschillende websites dat de schadelijke invloed van wifi-straling nu eindelijk wetenschappelijk aangetoond was. Helaas waren een aantal fouten gemaakt en bleek het resultaat toch echt niet te kloppen. In totaal wisten op de dag van publicatie (28 mei) bijna 3.200 unieke bezoekers ons te bereiken.

Social media
Op moment van schrijven 372 likes op Facebook ten opzichte van 207 vorig jaar. Daarnaast hebben we nu 605 volgers op Twitter in vergelijking met 380 vorig jaar.

Techniek: dit jaar waren er veel problemen met de techniek.
Vorig jaar zijn we wegens problemen over gegaan op een eigen VPS (Virtual Private Server). Na een tijdje liepen we toch weer tegen problemen aan. De site werd trager en gaf steeds regelmatiger foutmeldingen. Op het laatst liep het de spuigaten uit en was de site soms tijdenlang niet bereikbaar. Onlangs zijn we wederom verhuisd en wel naar WPEngine.com: een hostingprovider gespecialiseerd in het hosten van WordPress-websites zoals Kloptdatwel. We zijn daardoor een stuk sneller geworden en de problemen die er waren heb ik in samenwerking met hun fantastische supportafdeling snel kunnen oplossen. Ik hoop dat het komende jaar qua techniek probleemloos voorbij zal gaan.

Toekomstplannen
Vorig jaar schreven we nog over ons plan over ‘Kloptdatwel merchandise’. Daar is helaas niets van gekomen. Voor het 2e jaar op een rij… ;).
Misschien het komende jaar dan toch? In elk geval hebben we er de afgelopen tijd wat meer over nagedacht. Er zijn inmiddels allerlei plannen. Denk aan een skeptische Kloptdatwel-scheurkalender, Kloptdatwel-mokken, Kloptdatwel-tshirts, en nog wat andere leuke skeptische spulletjes. Ook willen we een boekenwinkel starten op basis van het Bol.com assortiment en daar zijn we in elk geval al een eind mee gevorderd.

Maar zo’n shop zou toch wel een stuk beter passen in een andere vormgeving en nu de technische problemen verleden tijd zijn, kan ik mij daar eens op richten. Van alle plannen is een redesign + shop toch wel het meest reële. Stay tuned ;).

Lezers – jullie dus
Het hele Kloptdatwel team wil jullie enorm bedanken voor het lezen, schrijven, reageren, doorsturen, liken, linken, tweeten en re-tweeten, mailen, vragen en steunen. Jullie zijn top!

Wil je zelf eens een artikel schrijven? Schroom dan niet en klim in de pen! Info@kloptdatwel.nl staat absoluut voor je open.

Steun Kloptdatwel

Kloptdatwel over Kloptdatwel 2012 - 2013 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.