Op 6 januari rond 18.00 uur zagen de verkeersleiders van de luchthaven Bremen vanuit de verkeerstoren iets in de lucht dat ze niet konden identificeren. Een binnenkomend vliegtuig werd veiligheidshalve omgeleid en een aantal andere vluchten geannuleerd. Het object werd ook door politie vanaf de grond waargenomen, maar een later erop uitgestuurde helikopter trof het object niet meer in aan. Om 20.45 uur keerde men terug naar de normale gang van zaken.

Het bericht van de UFO boven Bremen ging gisteren wereldwijd rond in de media. Intussen weten de luchtverkeersleiding en politie nog steeds niet wat er gezien werd. Maar één ding is intussen wel duidelijk: in tegenstelling tot wat in alle berichten staat, werd het object niet gezien op de radar. De verkeersleiders zagen het alleen met het blote oog en verrekijker. Zie het verslag van radio Bremen:

Meer informatie op de site van Radio Bremen. [webarchive]

Beetje vreemd is dat er helemaal geen foto’s of video’s van lijken te zijn gemaakt. Politie en verkeersleiding proberen er nu achter te komen of het om een radiografisch bestuurbaar toestel ging of wellicht om een helikopter. Op het illegaal verstoren van het luchtruim staan vrij forse straffen. Degene die voor de commotie verantwoordelijk was, zal dus waarschijnlijk niet zomaar naar voren treden.

NB: Gisteravond mocht Coen Vermeeren, hoofd Studium Generale van de TU Delft, weer eens als ‘wetenschapper’ zijn mening geven over deze waarneming in EO-radioprogramma Dit is de Dag. Hij ging er ook nog van uit dat het hier om een radarwaarneming ging. En passant kreeg hij natuurlijk de kans zijn boek Ufo’s bestaan gewoon‘ onder de aandacht te brengen en zijn stokpaardje van de ‘getrainde waarnemers’ van stal te halen.

Update 22 januari 2014
De politie van Bremen heeft in een verklaring laten weten er heel erg zeker van te zijn dat het om een ‘multicopter’ gaat. Dat komt overeen met de meeste getuigenissen. Er zijn een aantal mensen die wat anders gezien hebben, maar die waarnemingen konden gekoppeld worden aan de politieheli die kwam zoeken naar de UFO en de vliegtuigen die rond moesten blijven cirkelen boven de luchthaven. De persoon die met de ‘multicopter’ voor de commotie heeft gezorgd, is nog niet opgespoord. Het gaat vermoedelijk om een amateur die niet zo op de hoogte was van de regels. Bron: Radio Bremen [webarchive]

titelafbeelding: Wikimedia Commons

Steun Kloptdatwel

UFO boven Bremen niet gezien op radar 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.