Een angstaanjagend plaatje, zeker als je de begeleidende tekst over het voorval er bij leest: “This picture was taken of a nurse’s viewing monitor. On the monitor, this black figure appeared standing on top of the patient who was lying in the bed.The patient died within a few hours of this figure appearing.” Een spannend muziekje erbij doet het natuurlijk ook goed.

Het is natuurlijk wel een beetje raar dat de verpleegkundig alleen dit ene fotootje van de surveillance camera zou hebben gemaakt. En waarom niet een filmpje? Het plaatje is waarschijnlijk wel echt en niet met photoshop in elkaar gedraaid. We worden wel op het verkeerde been gezet, door onze eigen brein: pareidolie. Op de website Metabunk.org wordt uitgelegd wat we in werkelijkheid zien:

Uitgelegd wat je eigenlijk ziet

Uitgelegd wat je eigenlijk ziet

In het zelfde draadje op Metabunk staat een link naar een collectie van foto’s die je ook heel goed moet bekijken om tot je door te laten dringen wat je nu echt ziet.

Steun Kloptdatwel

Demon op camera vastgelegd in ziekenhuis 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.