Engels - UK vlag 30x24“Op 22 maart 1995 landt de Sojoez 20 op een vlakte in Kazachstan. De capsule brengt onder anderen de Russische kosmonaut Valeri Poljakov van het ruimtestation Mir terug naar Aarde. Poljakov stelt hiermee het recordverblijf in de ruimte op 437 dagen, 17 uur en 58 minuten, een record dat tot op vandaag overeind staat. Poljakov blijkt na de landing nog opmerkelijk fit en kan op eigen kracht van de capsule naar een gereedstaande bus wandelen.

In augustus 2012 publiceren onderzoekers van de Universiteit Wageningen een artikel, waarin ze verslag doen van hun onderzoek naar het gebruik van elektroacupunctuur bij koeien. Regelmatig meten op zes acupunctuurpunten geeft bruikbare informatie over de gezondheid van de koeien. Tijdige behandeling in geval van geconstateerde gezondheidsproblemen met dezelfde apparatuur zou in de toekomst een belangrijke rol kunnen spelen bij het terugdringen van antibioticagebruik.

Deze twee verhalen lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar er is een opmerkelijke connectie.”

Valeri Poljakov gebruikt het Prognos systeem aan boord van de Mir en acupunctuurpunten van een koe.

Valeri Poljakov gebruikt het Prognos systeem aan boord van de Mir en acupunctuurpunten van een koe.

Bij het uitkomen van een nieuwe Skepter komen de meeste artikelen uit het vorige nummer online beschikbaar. Daarom kun je ook als je (nog) geen abonnee bent nu het vervolg van dit verhaal lezen en er achter komen waar ik op stuitte toen ik over het onderzoek van Wageningen las en verder ging zoeken. Op de Skepsis website is er geen mogelijkheid om te reageren op de artikelen, dan kan wel hieronder.

Lees het volledige artikel op de site van Skepsis:

Esoterische ruimtetechnologie voor koeien in Wageningen

door Pepijn van Erp, Skepter 26.1 (2013)

Update 30-3-2014

Links naar de artikelen van de Wageningse onderzoekers:

  • Bosma, R.H.; Kalkers-van de Ven, S.C.G.; den Boer, M.M.J. Effect of Time (Within and Between Days), and Dairy Production Factors on the Impedance Value at 24 Acupuncture Points in Dairy Cows. Animals 2012, 2, 415-425.http://www.mdpi.com/2076-2615/2/3/415 Zoals in de commentaren opgemerkt, staat deze uitgeverij inmiddels op Beall’s list [mirror] van Open Acces uitgevers en tijdschriften waaraan een luchtje zit.
  • R.H. Bosma, H.F.J. Savelkoul, K. Frankena, T. Baars, E. Laarakker, Dairy herd health, impedance on six acupuncture points and immune response factors in milk: A pilot study, Livestock Science, Volume 99, Issues 2–3, February 2006, Pages 285-290, ISSN 1871-1413, 10.1016/j.livprodsci.2005.07.002. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0301622605002095

En een YouTube promotie filmpje voor het Prognos systeem waarin Poljakov te zien is aan boord van Mir.

Steun Kloptdatwel

Uit Skepter: elektroacupunctuur voor koeien in Wageningen 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.