Toch maar mooi meegenomen, twee minuten tijdwinst op een traject van iets minder dan een half uur. Google Maps tovert een opmerkelijke reismogelijkheid tevoorschijn voor de reizigers die een route plannen langs het meer van Loch Ness. Het betreft het traject van Urquhart Castle, nabij Drumnadrochit, halverwege het meer, naar Fort Augustus, dat in de zuidelijke punt van het meer ligt. Precieze vertrektijden worden er echter niet gegeven.

Verrassende routesuggestie van Google

Verrassende routesuggestie van Google

Dit aardige grapje vermeldde Google zelf op de Facebook pagina van  Google Maps. Daar stond een paar dagen eerder ook de verwijzing naar een andere mooie mogelijkheid, een die heel wat meer tijdwinst oplevert dan de schamele twee minuten op het traject langs het meer van Loch Ness. Tussen de berg Snowdon en Brecon Beacons National Park (beiden in Wales) win je op de reis die per auto minstens drie en half uur duurt, namelijk minstens drie uur, als je per draak reist …

Google stopt wel vaker van dit soort grapjes (‘easter eggs’) in zijn producten, een aardige lijst is op Wikipedia te vinden.

Steun Kloptdatwel

Tijdwinst met Nessie 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.