Het schijnt vandaag, 2 juli, World UFO Day te zijn. Althans volgens de ene groep die deze dag viert, omdat op die datum in 1947 iets uit de lucht viel bij Roswell. Anderen houden 24 juni aan, omdat op die datum, ook in 1947, Kenneth Arnold de eerste ‘officiële’ melding maakte van vliegende schotels boven de Verenigde Staten. Het team van Google maps ging niet zomaar voorbij aan deze feestelijk dag en wees de wereld nog even op één van de vele Easter Eggs die ze verstopt hebben in hun online wereldkaart:

Als je het zelf even wil testen, volg dan deze link naar Area 51 in Google maps en sleep het gele mannetje rechtsonder in je scherm (waarmee je Google Streetview opent) de kaart in.

Eerder vermeldden we al het grapje met het monster van Loch Ness.

 

Steun Kloptdatwel

Google Maps viert World UFO Day 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.