Ebola brengt steeds meer mensen in een staat van lichte paniek. President Obama heeft vorige week een oproep gedaan om kalm te blijven. Toch grijpt de angst om zich heen. Die uit zich onder andere in wilde complottheorieën. Voorbeelden: Ebola zou door de VS zijn gemaakt als bio-wapen of als middel voor bevolkingscontrole en zelfs The New World Order (een elite die een nieuwe holocaust zou voorbereiden) komt weer om de hoek kijken. Zulke overtuigingen kunnen een rationele benadering van Ebola hinderen. De vraag is wel – waarom voelt de complottheorie voor veel mensen zo goed? Complotdenken kan bange mensen een gevoel van beheersing geven over een onzichtbaar en ongrijpbaar onheil. Dat is althans de mening van sommige wetenschappers. Je kunt natuurlijk ook een andere aanpak volgen voor hetzelfde doel: bestudeer de feiten en onderzoek of je angst terecht is. De NOS zet de feiten over Ebola op de rijvanavond om 21:00 op NPO2. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

Feiten en fabels over Ebola vanavond om 21:00 bij NPO2 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.