Kloptdatwel bestaat inmiddels ruim 4 jaar. Zoals ieder jaar geven we inzicht in het afgelopen jaar, de bezoekersaantallen, ‘scores’ op Twitter en Facebook, de highlights,  en de toekomstplannen.

Unieke bezoekers
Ook in het vierde jaar zien we een stijgende lijn, die wel iets bescheidener is dan het voorgaande jaar. Dit jaar hebben we meer dan 187.000 unieke bezoekers mogen ontvangen! Dat is, gezien de bijna 150.000 van vorig jaar, een stijging van ongeveer 25%, en daar zijn we erg trots op! Gemiddeld hebben we (gemeten in september 2014) 693 unieke bezoekers per dag, tegenover 645 vorig jaar in oktober. Een kleine opmerking over de statistiek: Google heeft wat veranderd; ‘Sessions’ zijn de nieuwe ‘visits’ en ‘Users’ zijn de nieuwe ‘unique visitors’ geworden.

De piek die je ziet komt door een opleving van het tuinkers-wifi-experiment, waar we mei vorig jaar over schreven. Op 24 &25 februari hadden we respectievelijk ongeveer 2500 en 2700 unieke bezoekers.

Kloptdatwel-bezoekers-1okt13-30sept14

Bezoekersstatistieken Kloptdatwel.nl van 1 oktober 2013 t/m 30 september 2014

Artikelen
Het afgelopen jaar hebben we 140 artikelen gepubliceerd (meer dan 125.000 woorden), geschreven door 15 verschillende auteurs. Pepijn van Erp nam 80(!) artikelen voor zijn rekening. Voor de overige artikelen wil ik speciaal Laurens Dragstra, Leon Korteweg, Cees Renckens, Thomas de Boer, Martin Bier en Willem-Jan van Zeist bedanken voor hun inzet. Zij schreven of vertaalden allemaal meerdere artikelen of columns.

Social media
Ook op Facebook en Twitter zijn we erop vooruit gegaan. We hebben op moment van schrijven 492 likes op Facebook t.o.v. 372 vorig jaar. Op Twitter hebben we nu 701 volgers terwijl we er vorig jaar 605 hadden.

Techniek / features
– Server
Vorig jaar schreef ik dat we waren verhuisd naar WPEngine voor onze hosting. Ik hoopte dat we geen technische problemen meer zouden krijgen. Laat ik het zo stellen: krijg je problemen met je WordPress site, neem dan WPEngine en je bent van alle problemen verlost. Heerlijk om je over dat soort bijzaken niet meer druk te hoeven maken.

– WordPress theme
Trouwe Kloptdatwel-lezers hebben natuurlijk gemerkt dat er visueel wel wat is veranderd. Zoals vorig jaar aangekondigd hebben we een nieuw WordPress-theme, wat we zelf erg mooi en vooral leesbaarder vinden. Daarnaast zorgde het oude theme ervoor dat de RSS-feed niet meer werkte. Mocht je dus gebruik maken van RSS: hij doet het weer ;). Ook is de leesbaarheid nu op verschillende apparaten verbeterd vanwege het zogenaamde ‘Fluid responsive layout’.

– Tumblr
Omdat we niet meer iedere dag een artikel publiceren, maar je toch graag een reden willen geven om iedere dag even op Kloptdatwel te kijken, hebben we een Kloptdatwel-Tumblr gemaakt. Gert Jan van ‘t Land schrijft iedere dag een kort stukje over een skeptisch onderwerp. Je vindt het natuurlijk in de zijbalk aan de –> rechterkant.

Skeptic Shop
Vorig jaar schreef ik over Kloptdatwel-merchandise en een Skeptic-shop. Er is nog steeds geen merchandise, maar sinds augustus wel een shop! Lees er alles over in dit artikel en support Kloptdatwel door een aanschaf te doen via deze Bol.com-shop, gevuld met uitsluitend artikelen interessant voor skeptici.

Toekomst
Omdat we het liefste helemaal geen reclame op de site willen, terwijl dit wel nodig is om onze kosten te dekken, willen we dit jaar de mogelijkheid gaan onderzoeken om voor een klein bedrag ‘Vriend van Kloptdatwel’ te worden. Als een ‘Vriend’ is ingelogd, verdwijnt de reclame. Dat is iets wat technisch maar ook financieel goed geregeld moet worden. Hopelijk begin 2015 :). Natuurlijk staat Kloptdatwel-merchandise ook nog steeds in de planning ;). Om onze plannen wat meer te stroomlijnen denk we ook na over een ‘missie/visie’. Als ‘Vriend’ moet je wel weten waar je achter staat natuurlijk.

Lezers
Ook dit jaar hebben jullie weer ontzettend veel gelezen, geschreven, reacties geplaatst, artikelen doorgestuurd, geliked, getweet, geretweet, gemaild, gevraagd en ons mentaal gesteund. Namens alle betrokkenen bij Kloptdatwel wil ik jullie dan ook enorm bedanken! Jullie zijn top!

Wil je zelf eens een artikel schrijven? Schroom dan niet en klim in de pen! Info@kloptdatwel.nl staat absoluut voor je open.

Steun Kloptdatwel

Kloptdatwel over Klopdatwel 2013 - 2014 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.