image

Dit lieflijk gelegen huurhuisje moet onder de slopershamer. Dat vinden sommige inwoners van het Ierse dorpje Lixnaw, aldus de NOS. ‘Fairies’, bovennatuurlijk wezens die behoorlijk wrokkig kunnen zijn, zouden verantwoordelijk zijn voor het tragische overlijden van 5 bewoners in de afgelopen 20 jaar. Twee sterfgevallen vonden overigens niet in het huisje zelf plaats. Het oeroude Ierse geloof in ‘the fairy world’ is nooit helemaal verdwenen,legt Criostoir Mac Carthaigh van de National Folklore Collection in Dublin uit in dit artikel: ‘As a result … many people adopt a better-safe-than-sorry stance. … Even down to today, there’s kind of a residual belief and it’s not articulated, it’s not spoken about … ‘Leave well enough alone,’ is a phrase you sometimes hear people say. Sometimes it goes farther than that’. Zoals in het geval van dit leuke witte huisje. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

Iers dorp eist sloop van spookhuis 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.