De rechter heeft bepaald dat het Sidhadorp in Lelystad niet kan worden aangemerkt als een ‘algemeen nut beogende instelling’. Zelf denkt het dorp daar heel anders over: ‘Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat als 1% van de bevolking van een stad of land Transcendente Meditatie beoefent, er een algehele verbetering van het leefklimaat optreedt’, vertelt het Sidhadorp op haar website. De rechter toont zich niet onder de indruk en concludeert in een recente uitspraak dat het dorp onvoldoende duidelijk heeft gemaakt ‘of en in welke mate andere belangen dan het persoonlijke welzijn en/of de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers worden gediend’. Dat is weer een belasting-aftrekpost minder voor de steenrijke aanhangers van de meditatiebeweging, aldus het rijke-mensenblad Quote. Eerder al stelde de Skepdic vast dat de wetenschappelijke bewijzen voor de het heilzame effect van mediteren onvoldoende onderbouwd zijn. Via NRC. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

Sidhadorp beoogt niet het algemene nut 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.