Wimal Weerawansa, de Minister van Volkshuisvesting van Sri Lanka, verklaarde een paar dagen geleden dat Westers uitziende creationisten die zich voordeden als ‘vertegenwoordigers van een international space agency’ hebben geprobeerd om Sri-Lankaanse wetenschappers meteorieten afhandig te maken. Die meteorieten zouden bewijzen bevatten van buitenaards leven. Jammer dat de minister geen bewijzen had. Wat wel klopt: op 8 december 2013 vielen meteorieten op Sri Lanka en lokale onderzoekers publiceerden in een dubieus tijdschrift dat ze in de meteorieten micro-fossielen hadden gevonden. Het tijdschrift ‘Journal of Cosmology’ is volgens de scepticus PZ Myers geen echt wetenschappelijk tijdschrift maar een website van  mensen die ‘geobsedeerd zijn door het idee dat … leven in de ruimte is ontstaan en simpelweg op de aarde is neergeregend’. Blijkbaar hoort dit idee bij het Boeddhisme. Minister Weerawansa verdenkt de creationistische geheime agenten er immers van dat zij Boeddha willen ondermijnen die ‘heeft bewezen dat leven elders in het universum bestaat’. Dank aan PvE. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

Creationistische geheime agenten proberen bewijs voor buitenaards leven te stelen? 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.