Pepijn van Erp schreef kort geleden op Kloptdatwel over een homeopathische ‘mission ebola’. Wie kan het zich nu voorstellen dat deze lieden ergens daadwerkelijk aan de gang zouden kunnen gaan met ebolapatiënten en dan ook nog met hun onwerkzame suikerpilletjes?’ vroeg Pepijn zich af. Hij merkte op dat één van de deelnemers aan de ‘mission ebola’, dr Edouard Broussalian, al eerder met homeopathie had geëxperimenteerd bij een cholera-uitbraak in Haïti. Op zijn eigen blog schreef Pepijn een Engelstalig stuk, kort daarna volgde een update.

De Engelse krant Daily Mail lijkt veel van de informatie die Pepijn heeft verzameld te gebruiken voor een zeer pittig stuk met de titel ‘EXCLUSIVE: Homeopaths sent to deadly Ebola hotspot to treat victims with ARSENIC and SNAKE VENOM’. De krant beschrijft dat de ebola-homeopaten weinig hebben uitgevoerd op hun missie omdat hun papierwerk niet in orde bleek. De krant maakt homeopathie met de grond gelijk: The BMA [British Medical Association] has described homeopathy as ‘witchcraft’ meldt the Daily Mail. GJvtL.