Die vraag beantwoordt Catherine de Jong, voorzitter van de Vereniging tegen de Kwakzalverij in haar column in het blad Arts en Auto. Als een kind erachter komt dat Sinterklaas niet bestaat is een mengeling van emoties het gevolg: ‘blijheid, omdat het vermoeden dat er iets niet klopte, wordt bevestigd en boosheid omdat ze zijn gefopt’. En de homeopathie-gelovige? Volgens Catherine de Jong: Het is dezelfde enorme boosheid die je ziet bij iemand die in homeopathie gelooft als hem wordt verteld dat homeopathie onzin is en niet werkt’. De Jong heeft ook een advies: ‘een pittig Sinterklaasgedicht kan hen misschien met beide benen op de grond zetten’. Ze is wel zo reëel om toe te geven dat deze aanpak niet in alle gevallen zal werken. GJvtL. 

Catherine de Jong

Catherine de Jong

Steun Kloptdatwel

Wat is de overeenkomst tussen sinterklaas en homeopathie? 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.