Een opmerkelijke advertentie in het dagblad Trouw (29 november 2014): het A.O.T. helpt je met een behandeling van 25 minuten af van elke verslaving. Hoe gaat dat? ‘Zonder apparaten, medicijnen, naalden, laser, hypnose of huiswerk. Uw energiesysteem wordt op een natuurlijke manier gereinigd en gereset, terwijl U ontspannen op een stoel zit’. Deze claim is heel anders dan de algemeen geaccepteerde inzichten over verslaving, zoals beschreven in de Wikipedia. Daar vind je geen instant oplossingen. Het Amerikaanse blad Psychology Today vindt: The rehabilitation industry in our country is, unfortunately, filled with false claims and bogus treatments. … And, sadly, rehab treatment usually fails’. Het Jellinek instituut beschrijft wat helpt tegen verslaving, bij voorbeeld tegen alcoholverslaving. Ook daar geen short cuts te vinden. Laurens Dragstra scheef eerder zeer kritisch over A.O.T. in Skeptisch Chatten en  de VtdK noemde A.O.T. kwakzalverij. Wat wel weer erg grappig is: in een van de advertorials van A.O.T. krijgen we behandelaar Quack te zien. Trouw zou beter moeten weten dan deze advertentie te plaatsen. Via Agnes Tieben en Laurens Dragstra. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

Waarom plaatst Trouw deze advertentie: 'binnen 25 minuten van je verslaving af'. 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.