Man Haron Monis werd gisteren door de politie doodgeschoten toen hij bezoekers van een café in Sydney gijzelde. Veel nieuwsmedia (b.v. De Volkskrant) benadrukken dat Monis een uit Iran gevluchte geestelijke was, een (zelfbenoemde) sjeik die haatbrieven schreef aan nabestaanden van Australische militairen en werd verdacht van betrokkenheid bij de moord op zijn vrouw. Dat Monis enkele jaren geleden de kost verdiende als ‘spiritueel genezer’ en ‘expert’ in o.a. zwarte magie krijgt wat minder aandacht. In maart van dit jaar werd hij aangehouden omdat hij zich in die hoedanigheid zou hebben vergrepen aan een cliënte. Een lokale krant schrijft hierover: His alleged victim, who was 27 at the time, allegedly saw an advertisement for ”Spiritual Consultation” in a local newspaper and contacted Monis. He told her he was an expert in astrology, numerology, meditation and black magic and advised her to visit his clinic. … ”The assaults are alleged to have been undertaken under the guise of a spiritual healing technique, and the man warned the woman not to tell anyone about them,” police said in a statement’. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

Terrorist uit Sydney verdiende de kost als 'spiritual healer' en 'expert' in zwarte magie. 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.