De bekende skepticus Michael Shermer bepleit het genieten van mysteries. Hierover schreven we eergisteren. Hij is niet de enige met een opmerkelijke mening. In zijn recente boek ‘Het Huidige Moment’ houdt de bekende Amerikaanse filosoof, oprichter het ‘project reason’ en atheïst Sam Harris een pleidooi voor spiritualiteit. Voor het dagblad Trouw (dat zich met name richt op de gelovige medemens) een voor de hand liggende aanleiding voor een lang stuk op 13 november 2014. Volgens Harris heeft de mens een sterke behoefte aan spiritualiteit. Je hoeft maar een ‘spirituele boekwinkel’ binnen te lopen om dit in te zien, meent de schrijver. Er komt meer kijken bij het begrijpen van onze ‘condition humaine’ dan wetenschap en seculiere cultuur erkennen, betoogt Harris verder.

Ik vraag me af: zien we hier een trend dat skeptici spiritualiteit omarmen? Via Agnes Tieben. GJvtL.

Sam Harris 01.jpg

Sam Harris

Steun Kloptdatwel

Is het een trend? Na Michael Shermer omarmt ook Sam Harris (project reason) spiritualiteit. 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.