De in 2008 overleden science fiction schrijver sir Arthur C. Clarke schreef in 1955 een alternatief kerstverhaal. In het korte verhaal ‘The Star’ stuit een groep onderzoekers op de overblijfselen van een verdwenen beschaving. Ze hebben een ‘time capsule’ achtergelaten die duidelijk maakt hoe hun leven er uit zag. Uit onderzoek wordt duidelijk dat hun planeet van de kaart werd geveegd door de supernova explosie van de ster waar hun planeet omheen draaide. Geschokt stellen de onderzoekers vast dat dit precies moet zijn gebeurd in het jaar nul van onze jaartelling. De hoofdpersoon van het verhaal, lid van de katholieke orde van de Jezuïeten, vraagt geschokt: ‘O God, there were so many stars you could have used. What was the need to give these people to the fire, that the symbol of their passing might shine above Bethlehem?’ Arthur C. Clarke was niet alleen schrijver, hij presenteerde in de jaren 1980 TV-shows over paranormale verschijnselen. Later werd hij een 100% skepticus. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

Een alternatief kerstverhaal van science fiction schrijver Arthur C. Clarke 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.