Last van een kater na een onstuimige oud-en-nieuw viering? In de VS bestel je dan de ‘I.V. Doc’ die je met een infuus komt rehydrateren. “I love it,” zegt een klant van de ‘I.V. Doc’ in de NY Times over de $229 “detox,” ‘which consists of 1,000 milliliters of saline solution and electrolyte replacement fluid, and a choice of nausea, heartburn or anti-inflammatory medication’. Je mist gelukkig weinig: er is geen bewijs dat deze vorm van kater-bestrijding werkzaam is. ‘There’s no scientific support that these treatments do anything’ zegt een dokter die gelooft dat het placebo effect hier z’n werk doet. ‘It’s basically just hydrating people’, zegt een andere dokter ‘They infuse a one-liter bag of normal saline — for $200. A bag of normal saline costs $4. It’s saltwater’. Mijn advies: drink veel en slaap uit vandaag. GJvtL.