De alternatieve genezerij houdt zich intensief bezig met het voorkomen en behandelen van kanker. Bewijzen van werkzaamheid ontbreken echter. Recent onderzoek (op 2 januari gepubliceerd in Science) maakt duidelijk waarom: in de meeste gevallen wordt kanker veroorzaakt door botte pech. Een fout bij de celdeling. Soms wordt kanker bevorderd door erfelijkheid of omgevingsfactoren, zoals roken en zonlicht. Meer lezen: het artikel in Science, een populaire samenvatting in The Dish (met een handig diagram van kanker die het gevolg is van pech en/of omgevingsfactoren/erfelijkheid), een Skepsis-artikel over kanker en een artikel over alternatieve kankerbehandeling in de encyclopedie van de VtdK. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

Kanker is voor 2/3e pech: geen rol voor alternatieve preventie 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.