De Nederlander Ang Kiem Soei die afgelopen zondag – ondanks veel protesten – door de Indonesische overheid werd geëxecuteerd, verkocht een alternatief middeltje vanuit de gevangenis waar hij sinds 2003 zat. Een NRC-artikel uit 2006 licht toe: Hij heeft een poeder gelanceerd en het legertje gebruikers groeit en roert de trom. In de gevangenis van Cipinang vertelt Ang: „Ik zag bij een oude medegevangene dat hij een tip had voor zijn dochter die borstkanker had – poeder van een plant, de euphorbia tirucalli Linn. Binnen een week verschrompelde de knobbel in haar borst.” Inmiddels heeft Ang vastgesteld dat het tegen allerlei kwalen werkt. „Pas nog heb ik 2.000 mensen van jeuk verlost.” Ang noemde zijn poedertje D5 Kimberal. Hij had zelfs een eigen website (die is inmiddels uit de lucht, hier is een pagina uit het internet-archief van 2012). Euphorbia tirucalli (ook bekend als Aveloz) is over de hele wereld populair tegen allerlei kwalen. Er zijn geen bewijzen dat het ook echt werkt. De American Cancer Society waarschuwt zelfs dat de plant kanker kan verergeren. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

Geëxecuteerde Nederlander dreef vanuit gevangenis alternatieve geneeskunde 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.