Afgelopen maandag vond in Antwerpen ‘onder het genot van pot en pint’ het Denkgelag plaats, een ‘ongedwongen gespreksavond over skeptische en wetenschappelijke onderwerpen’. De evolutiebioloog Richard Dawkins en de fysicus Lawrence Krauss waren meer dan 2 uur met elkaar in gesprek over wetenschap en religie. Op de vraag of het skepticisme niet altijd de kritiek op onzin opzoekt repliceerden de heren dat ze zich eigenlijk juist heel weinig met kritiek geven bezighouden en zich vooral richten op de werkelijkheid, de wereld om ons heen. Vermoedelijk zal niet iedereen dat zo zien. Al met al was het een genoeglijke avond en erg leuk om de beide ‘science celebrities’ eens in het echt te zien. GJvtL.

Maandagavond in Antwerpen: Dawkins en Krauss spreken met elkaar. 5

Dawkins en Krauss.

Steun Kloptdatwel

Maandagavond in Antwerpen: Dawkins en Krauss spreken met elkaar. 6Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.