Briljante video van Penn en Teller over vaccineren. Zeer relevant nu in Amerika een mazelen-epidemie is uitgebroken (met als oorsprong Disneyland). Zo’n epidemie kan makkelijk overslaan naar andere landen. Tijdens een vorige mazelenuitbraak in Nederland raakten ook Canadezen besmet. In Nederland zijn het onder andere antroposofen die vaccinaties voor hun kinderen weigeren. Zij geloven dat ziekten een heilzame werking hebben op lichaam en geest en kinderen kunnen helpen bij hun ontwikkeling, aldus de krant AD. Ook reformatorische christenen weigeren vaccinaties. Mazelen is echter verre van onschuldig. De ziekte kan o.a. leiden tot blindheid en je kunt er ook aan dood gaan. Tijdens de vorige mazelenepidemie in Nederland in 2013 overleed een 17-jarig meisje aan de ziekte. Tijdens de epidemie in 1999/2000 overleden 3 kinderen in Nederland. Via Catherine de Jong. GJvtL.

 

Steun Kloptdatwel

Penn and Teller on Vaccinations 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.