In Amerika is veel kritiek op de mensen die hun kinderen niet laten vaccineren. Niet ingeënte kinderen worden op sommige plaatsen van school gestuurd, van kinderfeestjes geweerd en op het internet worden de anti-vaxxers ‘nalatig en crimineel’ genoemd. De aanleiding is de recente uitbraak van mazelen. De krant New York Times laat in een artikel alle partijen aan het woord. Een anti-vax moeder over haar zoon Tobias: ‘I do not want so many toxins to enter his body’. Een kinderarts: ‘Sometimes, I feel like we’re practicing in the 1950s. It’s hard to see a kid suffer for something that’s entirely preventable’. In een ander NYT-artikel zegt een bezorgde vader van een kind met verzwakte afweer: ‘I respect people’s choices about what to do with their kids, but if someone’s kid gets sick and gets my kid sick, too, that’s a problem’. De vader wil via de rechter bereiken dat de lagere school van zijn zoon alle niet gevaccineerde kinderen naar huis stuurt. Ik denk dat het goed is dat er beweging lijkt te komen in de opinie over vaccineren. Ben benieuwd naar het resultaat. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

Vaccine-war in de USA: felle kritiek op anti-vaxxers. 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.