Er is overweldigend veel onzin in de media: op TV, het internet en in kranten en bladen. In een recent artikel in Wilson Quarterly wijst Louise Lief met een beschuldigende vinger naar de media: ‘In the general media, where most of the public still gets its news, there is almost no science or environmental coverage’. Het gevolg is dat het publiek slecht op de hoogte is van wetenschap, zich niet goed een oordeel kan vormen en dat er veel onzin in de media te vinden is. Zelfs bij toonaangevende kranten is wetenschap volgens haar een muurbloempje, alleen te vinden in een speciaal katern voor nerds. Louise Lief pleit voor het integreren van wetenschap in de redacties. Wetenschap zou een integraal onderdeel moeten zijn van berichtgeving. Journalisten zijn dan beter gewapend tegen onzin. Ze roept wetenschap en universiteiten op om de relaties met de media te verstevigen. Louise Lief is een medewerker van de denktank ‘Woodrow Wilson International Center for Scholars’, een onderdeel van de ‘Smithsonian Institution’ (een samenwerking van wetenschapsmusea in de VS). GJvtL.

Media nemen te weinig verantwoordelijkheid voor kloof wetenschap - samenleving. 5

Louise Lief.

Steun Kloptdatwel

Media nemen te weinig verantwoordelijkheid voor kloof wetenschap - samenleving. 6Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.