In Duitsland is op dit moment een mazelen-epidemie gaande die relatief 10 keer zo ernstig is als in de USA. Dat schrijft de Amerikaanse krant Washington Post. In de regio rond Berlijn waren in januari circa 250 gevallen (tegen 100 in dezelfde periode in de VS). Omdat er 4 keer zoveel Amerikanen als Duitsers zijn, zijn er naar verhouding in Duitsland 10 keer zoveel besmettingen. Net zoals in de VS zijn in Duitsland vooral volwassenen de klos.

De Duitse mazelen-epidemie krijgt gek genoeg weinig aandacht. Duitsland lijkt gewend te raken aan de terugkeer van mazelen. Waarom is mazelen eigenlijk terug? Volgens de Washington Post zijn hiervoor twee redenen: (1) veel mensen denken dat mazelen uitgeroeid is en nemen het dus niet zo nauw met de mazelen-vaccinatie. Ook is er geen herinnering meer aan de ernst van de ziekte. De vaccinaties gaan dus in zekere zin aan het eigen succes ten onder. (2) Verder zijn mensen die nu in Duitsland wonen maar opgroeiden in Joegoslavië toen daar de burgeroorlog heerste slecht gevaccineerd en een terugkerende bron van besmetting. Via Laurens Dragstra. GJtL.

Steun Kloptdatwel

Flinke uitbraak van mazelen in Duitsland (en je hoort er weinig over) 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.